معرفی گروه حسابداری

گروه حسابداری مؤسسه آموزش عالی بینالود مشهد در سال 1384، با راه‌اندازی دوره کاردانی شروع به فعالیت نمود و موفق به تأسیس مقاطع کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته در سالهای 1386 و 1389 شد. این گروه از سال 1392 نیز با راه‌اندازی دوره کارشناسی ارشد حسابداری در ردیف مؤسساتی قرار گرفت که به این مهم دست یافتند و گامی مهم در جهت آموزش متخصصان آینده حسابداری در مقطع تحصیلات تکمیلی را پشت سر گذاشت.

گروه حسابداری هم ‌اکنون با داشتن هفت عضو هیأت علمی تمام وقت و نیمه وقت و بهره گیری از توان علمی بیش از پنجاه نفر از اساتید مجرب در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد به آموزش و تربیت نیروهای متعهد و متخصص اهتمام ورزیده است. هم اکنون بیش از 500 دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در این گروه مشغول به تحصیل می باشند. مدیریت این گروه در حال حاضر بر عهده آقای حمید بداغی می باشد.

 

معرفی رشته حسابداری

علم حسابداری با تمدن همزاد است و به اندازه ی تمدن بشری قدمت دارد. حسابداری همراه سایر دانشهای فنی در گذر زمان در پاسخ به نیازهای فزاینده و گوناگون بشری رشد و تکامل یافته است. تغییرات سریع جامعه امروزی حسابداری یا زبان تجارت را که در ثبت و تجزیه و تحلیل اطلاعات اساسی اقتصادی در مؤسسات مختلف مورد استفاده می باشد، بسیار پیچیده کرده است. تصمیم گیری صحیح و دقیق تر بر مبنای اطلاعات قابل اعتماد برای توزیع مطلوب و استفاده از منابع کمیاب ملی بسیار ضروری به نظر می رسد. بنابراین حسابداری نقش مهمی را در سیستم اقتصادی و اجتماعی هر جامعه ایفاء می کند. در دنیای متغیر بازرگانی و صنعت نقش حسابداری عملاً و به تدریج تکامل پیدا کرده و علاوه بر وظیفه کنترل که نتیجه بسیار طبیعی کار حسابداری است، در مسائل برنامه ریزی بازرگانی و پیش بینی های اقتصادی نیز نقش مهمی را بر عهده گرفته است. در دنیای متغیر بازرگانی و صنعت نقش حسابداری عملاً و به تدریج تکامل پیدا کرده و علاوه بر وظیفه کنترل که نتیجه بسیار طبیعی کار حسابداری است، در مسائل برنامه ریزی بازرگانی و پیش بینی های اقتصادی نیز نقش مهمی را بر عهده گرفته است.

پیشینه حسابداری ایران به نخستین تمدن­هایی بر می­گردد که در این سرزمین پا گرفت. مدارک به دست آمده از ایران باستان حکایت از این دارد که در عصر هخامنشی نظام مالی منسجمی برقرار بوده و حساب درآمد و مخارج حکومت به ریز و به دقت ثبت و نگاهداری می­شده است. اما پیشینه رشته حسابداری و حسابرسی و ورود آن به دانشگاه­ها برای اولین بار در دهه­ی 1330 با تاسیس اولین آموزشگاه­های عالی و دانشکده­های خصوصی از جمله آموزشگاه عالی حسابداری شرکت ملی نفت ایران، دانشکده علوم اداری و موسسه­ی عالی حسابداری مطرح گردید. در حال حاضر این رشته در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تدریس می­شود.

 

هدف رشته حسابداری

 از آنجایی­که محصول نهایی حرفه حسابداری مبنای تصمیمات اقتصادی اشخاص ذی نفع از جمله مدیران، سهامدارن، اعتباردهندگان، دولت و غیره قرار می گیرد بنابراین می­توان گفت که یکی از اهداف رشته حسابداری آموزش نیروی انسانی متخصص در جمع‌آوری، طبقه‌بندی، ثبت، خلاصه كردن اطلاعات و تهیه گزارشات مالی مطابق معیارهای از پیش تعیین شده از جمله استانداردها و اصول حسابداری می­باشد. از سوی دیگر به روز رسانی استانداردها و اصول حسابداری و تجدید نظر در چارچوب نظری مطابق با عوامل محیطی از جمله موارد با اهمیت و حیاتی در رشته حسابداری محسوب می­شود، بنابراین آموزش نیروی انسانی متخصص در این زمینه از دیگر اهداف این رشته می­باشد.

 

توانايي ‌هاي مورد نياز دانشجویان

رشته حسابداری از جمله رشته‌هایی است که از داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و همچنین فنی و حرفه ای و کار و دانش دانشجو می‌پذیرد. اما با توجه به اینکه این رشته یک رشته­ کاملاً کاربردی و هسته مرکزی تصمیم­گیری و گزارشگری مالی در یک واحد تجاری می باشد لذا به منظور کسب موفقیت در رشته حسابداری داشتن شم رياضي از اهميت بسياري برخوردار است. همچنين يک حسابدار بايد بتواند بخوبي گزارش کارهاي خود را ارائه دهد. بنابراين بايد در ادبيات فارسي مسلط بوده و نگارش خوبي داشته باشد. دانشجوي اين رشته بايد تحمل ساعتها کار در پشت يک ميز و صندلي و سروکار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنين بايد دقيق و منظم باشد تا در جمع بندي اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد. از دیگر علوم مورد نیاز که می توان به مهارت بیشتر در این رشته منجر شود می توان آشنایی با مبانی مدیریت، مبانی اقتصاد خرد و کلان، آمار، مبانی کامپیوتر، قوانین و مقررات مالیاتی و تجارت، اصول بازار سرمایه را نام برد.

 

بازار کار رشته حسابداری

در هر نوع کسب و کاری، حسابداری لازم است. باید در نظر داشته باشید، حسابداری در هر کسب و کاری یک زبان پایه ای است و داشتن دانش پایه ای از حسابداری برای مردان و زنانی که با کسب و کار سر و کار دارند، برای اینکه بدانند در حال انجام چه کاری هستند لازم است. این همان دلیلی است که نشان می دهد چرا حسابداری در دنیای امروزی تا این اندازه متقاضی دارد. بسیاری از حسابداران تایید شده در رشته ی خودشان بسیار موفق شدند و حتی کسب و کار خودشان را شخصاً راه اندازی نموده اند. مساله ی مهم در این فرآیند این است که شما می توانید با تمام لایه های کسب و کار، در ارتباط باشید و حتی آنها را یاد بگیرید. 

فرصت هاي شغلي يک حسابدار بسيار گسترده است و از پايين ترين سطح تا بالاترين سطح را در بر مي گيرد و با وجود اين که در دانشگاهاي مختلف کشور اعم از دولتي، غيرانتفاعي و آزاد، دانشجويان بسياري در رشته حسابداري تحصیل مي کنند اما تعداد فارغ التحصيلان بيکار اين رشته از بيشتر رشته ها کمتر است. چون از يک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترين کارخانه هاي کشور حداقل براي تهيه اظهارنامه مالياتي به حسابدار نيازمند هستند. فارغ التحصیلان این رشته می­توانند در زمینه­های گوناگون از جمله حسابداری مالی، مدیریت مالی، مالیاتی، بیمه، بورس و استخدام در تمام شرکت های دولتی و خصوصی و هم چنین زمینه‎ های گوناگون حسابرسی از جمله حسابرسی مستقل و داخلی فعالیت نمایند.